söndag 7 september 2014

Gäddfiske!

Äntligen är hösten här! Efter denna extremt varma sommar är äntligen hösten här. Med lite svalare vatten så kommer fisket bli bättre och bättre. Vi har några intressanta fiskepass och tävlingar planerade under hösten, som Sportfish masters finalen(SM final) i Mjörn och en hel helg som vi ska lägga i Mjörn   två veckor innan tävlingen då det är en helt ny sjö för oss båda.

Lördag den sjätte september lämnade vi Karlstad för att åka norr ut för att göra det första ordentliga gäddpasset för denna höst. Vi valde att fiska pelagiskt med djup mellan 10 - 20 meter. Dagens första gädda kom efter 1,5 timme. 105 cm ca 8kg. Det visade sig efter dagens slut att detta var största fisken för dagen. Gäddan tog på en Illex Dexter Shad i färgen "pike". Ett bete som fungerar ruskigt bra till detta fiske. 
Med stiltje och helt molnfritt var fisket under dagen ganska segt men vi lyckades landa ett par mindre gäddor och hade några följare som simmade vidare vid båtkanten. Men en fantastiskt trevlig dag på sjön i Linus nya båt. Detta var bara början på en spännande höst!


I hamnen 05:30


105cm ca 8kg,  Illex Dexter Shad "pike"

// JakobInga kommentarer:

Skicka en kommentar