måndag 12 oktober 2015

Andra plats på första upplagan av Vänern Pike Open

Under söndagen gick starten för den första upplagan av Vänern Pike Open. Totalt var det 18 anmälda team. På denna tävlingen var det första gången som vi var tre personer i teamet under en tävling,  vilket skulle visa sig vara bra eftersom att Per Stenberg tog två av de tre godkända fiskarna. Redan 45 minuter efter starten hade vi landat tre fiskar varav en godkänd. Den fisken var 83cm och tog på en dexter shad 250 i färgen "pike"

 Efter morgonruschen så var det trögt och vi bestämde oss för att byta taktik. Vi valde istället att söka fisken grunt på friliggande grynnor med gräs. det dröjde inte länge innan Per får vår största fisk på 89cm på en dexter eel i färgen "ayu"

 Efter några timmar utan ett enda hugg valde vi att söka ytterligare en ny plats. Det var ett skär med mycket stora stenar som också höll gräs. Där hade vi kontakt med två fiskar direkt men de nådde inte upp till gränsen på 80cm. Drygt en timme innan målgång lyckas Per kroka vår sista godkända fisk, som för en gång skull hade marginalen på rätt sida. Den sista fisken var EXAKT 80cm och därmed hade vi fiskat fullt.

 Totalt hamnade vi på 252cm på de tre längsta fiskarna. Det var samma resultat som team Pikewallis men vi hade större toppfisk vilket gjorde att vi knep andra platsen. Samtliga av våra fiskar tog på Dexter shad 250 utom den största som valde en Dexter Eel. Bästa färgen för dagen var "Pike".

Vi vill gratulera vinnarna Team Gäle som vann på 279cm. Vi vill även tacka grums trollingklubb för ett väl genomfört arrangemang. Det är otroligt kul initiativ och klockren tävlingsform med 3 gäddor som mäts in, med en tuff minimigräns på 80cm. Hoppas verkligen att detta blir en återkommande tävling, det behövs fler tävlingar runt om i Värmland. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar