måndag 12 januari 2015

Gös på isen


Förra veckan var det premiär för ismete säsongen för min del. Eftersom vi hade problem med att få tag på större betesfisk valde vi att fiska efter gös. En fisk som kan vara lite svår att få till att hugga ordentligt på isen. denna dag var inget undantag... Första fället kom efter någon timme men det enda som var kvar var en liten mört med två hål efter gösens karakteristiska vampyrtänder. Efter ytterligare två bomfäll lyckas Alexander, team badring kroka första gösen.  

Självklart fick gösen gå tillbaka. 
Vi ser att många av mörtarna är oroliga och rör sig väldigt mycket, så att det är predatorer i området är det inget tvivel om. Men bomfällen fortsätter och gösarna vill inte sitta kvar när vi väl kommer fram till hålen. När solen håller på att gå ner och vi gör oss klara för att packa ihop så får vi dagens sista fäll... där satt den, dagens andra gös.

Inga misstag vid mothugget.
Fisken mäts snabbt till ca 70cm.

Sammanfattningsvis fick vi två gösar och en mindre gädda. När vi plockade ihop såg vi att många av mörtarna hade varit i kontakt med gösar men de ville inte ta ordentligt. Gösfiske är verkligen en kul utmaning som alla sportfiskare bör prova.
Tack för en fin dag Andreas och Alexander!
no release no glory!! / Jakob

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar