torsdag 16 april 2015

Abborrfiske

Har lagt ett par dagar på abborrfiske i helgen som varit. I höstas så fick jag nys om ett hett vatten som jag hann med att lägga tre - fyra pass på innan isen la sig och sista borren mätte in på hela 47cm med en frukantansvärt dålig kondis. Det var garanterat min första och förhoppningsvis sista abborre på 47cm med en vikt under 1kg. Helt otroligt. Innan den fisken så hade vi pillat upp ca 40talet abborrar mellan 35-42cm men inte varit i kontakt med något längre så det kändes ändå kul att man hittat fisk med rätt längd.

Nu har vintern gått och pga av jobb så har jag inte ett enda isfiskepass i ryggen denna vintern så man har gått och laddat för vårfisket.

Självklart så tajmar man in ett riktigt lågtryck och vattentemperaturen i vattnet på denna sjön kom upp i strax över 4grader på dagen så jag fick bevittna ett riktigt trögt fiske.
Jag har inte hunnit testat allt men väldigt mycket och man kan väl konstatera att texasriggade maskjiggar fungerat bäst.

Toppfisken ser ni nedan. Abborre på 42.5cm som försiktigt sög i sig en Gunki Vistaworm texasriggad med 21g texasänke i 7m/s på 9m djup.

Nu drar vi igång ordentligt och ser fram mot många fiskedagar samt en och annan tävling i vår.
Det kan bara bli bättre :)

// Linus Storm 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar